INSCHRIJVEN

INSCHRIJVEN VOOR DE SPORTLESSEN

Inschrijven voor de sportlessen gebeurt digitaal. Heeft u geen computer of smartphone ter beschikking? Vraag aan uw lesgever een inschrijvingsformulier, vul het in en bezorg het op het KBTS-secretariaat (Marie-Josélaan 2 bus 1, 2600 Berchem).

STAP 1: ga naar leden.kbts.be of klik op de site bij je sport op 'inschrijven'.

Indien je al een account hebt, kan je je inloggen met je gegevens.

 • Nog geen account? Klik op registreren. Minderjarige leden kunnen zelf niet inschrijven, dit moet gebeuren door een van de ouders.

Vul de gevraagde gegevens in. Let er op dat je alle verplichte velden invult (deze zijn aangeduid met een *).

Bewaar je gegevens en ga verder. Je krijgt een bevestigingsmail om uw registratie in orde te brengen. Check ook zeker je spam. 

STAP 2: inschrijven voor een sportles

 • Nu je account geregistreerd is, kan je jezelf en/of je kinderen inschrijven voor de gekozen sportgroepen. Volg de aanwijzingen op je scherm en selecteer de correcte groep(en).

BELANGRIJK

 • Het noodnummer is er om iemand te kunnen verwittigen bij onvoorziene omstandigheden (tijdens de sportles of op het laatste nippertje voor een les).
 • Wil je dat het noodnummer en de mail van beide ouders gelinkt wordt aan de inschrijving van je kind? Maak een extra account aan op naam van de 2e ouder en voeg je kind toe als lid. Of maak bij je kind een extra contactpersoon aan.
 • We hebben je rijksregisternummer nodig om je te kunnen verzekeren. Je vind dit nummer achteraan op je identiteitskaart. Het nummer begint met je omgekeerde geboortedatum: JJMMDD-XXX-XX.

BETALING

Je hebt tot 10 oktober tijd om te betalen. De inschrijving is pas in orde wanneer het lidgeld betaald is.

 • Betalen via overschrijving: BE60 4118 0335 1170 met vermelding van naam van de sporter en de code(s) van de gekozen sporten.
 • Contant betalen: maak telefonisch een afspraak met het KBTS-secretariaat (0495/30.30.84)
 • Wil je een betaalplan op maat om het lidgeld in meerdere keren te betalen? Contacteer het KBTS-secretariaat.

KBTS geeft korting op het lidgeld in bepaalde gevallen:

Ga bij 'mijn rekeningen' naar het overzicht van de kortingcodes en klik alle kortingen aan waarop je recht hebt.

Vind je je code niet? Contacteer het secretariaat via info@kbts.be of 0495/30.30.84

Korting vergeten in te geven? KBTS dankt u voor de sponsoring !  

FEDERATIE: SPORTATEAM

Elke sportvereniging is aangesloten bij een sportfederatie. Deze behartigt de belangen van de sportbeoefenaars in "de grote sportwereld" en zorgt tevens voor een aantal praktische voordelen: subsidiëringen, aantrekkelijke verzekeringsvoorwaarde, bijscholingen voor de lesgevers, ...

ALLE KBTS-ers zijn aangesloten bij de federatie SPORTATEAM. Tafeltennissers en judoka's in de respectievelijke afdeling, alle andere KBTS-ers bij de afdeling 'recreatiesport'.

Elke KBTS-er kan genieten van onderstaande Sporta-voordelen:

 • Verzekering burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke ongevallen tijdens KBTS-activiteiten;
 • 24/24 verzekerd voor sportongevallen bij het beoefenen van 7 gezondheidssporten: lopen, wandelen, zwemmen, fietsen (zonder competitie), fitness, rolschaatsen en yoga. Dit ook buiten clubverband;
 • Vermindering wanneer het Sporta-lid of een broer/zus van een Sporta-lid zich inschrijft voor een Sporta-kamp;

De € 30 vermindering die we kunnen geven aan mensen met een Statuut van Verhoogde Tegemoetkoming is mede mogelijk dankzij een financiële tegemoetkoming door de Sporta-Federatie. 

EEN SPORTONGEVAL

Wie tijdens de les een sportletsel oploopt, krijgt van de lesgever een aangifteformulier voor de verzekering, ook wanneer er twijfel is over de ernst van het letsel.

Bij een sportongeval buiten clubverband met één van de vermelde gezondheidssporten, neemt u contact op met het KBTS-secretariaat.

Vul alle persoonlijke gegevens in, laat de dokter het medisch luik invullen en bezorg het formulier binnen de 3 dagen aan KBTS.

Via de Sportateam komt dit formulier bij de verzekeraar die u een dossiernummer zal toekennen.

Bewaar alle rekeningen (dokters, kinesist, apotheek, ...), recupereer zelf wat het ziekenfonds terugbetaalt. De verzekering betaalt de rest van de kosten.

De gedetailleerde uitleg vind je terug in de brief met je dossiernummer.